ETLİ DOLMALAR
(Biber, kabak, domates, yaprak, lahana)
ZEYTİNYAĞLI
DOLMALAR (Asma yaprağı, lahana, biber, patlıcan ve midye)
MİDYE DOLMASI
İÇİN MİDYELERİN HAZIRLANMASI
ETLİ TAZE
SEBZELER (Fasulye, Bezelye, Bamya, Türlü)
ZEYTİNYAĞLI TAZE
SEBZELER (Fasulye, Kabak, Yer Elması, Pırasa, Bakla)
ETLİ KURU
SEBZELER (Fasulye, Nohut, Barbunya, Mercimek)
ZEYTİNYAĞLI KURU
SEBZELER (Fasulye, Barbunya)
ZEYTİNYAĞLI İÇ
BAKLALI ENGİNAR
TAZE SEBZE
SOTELERİ (Garnitür ve Perhiz Yemeği Olarak)
PATATES PÜRESİ
(Et Yemeklerinin Yanına Garnitür ve Perhiz Yemeği Olarak)
SALATALIK -
BİBER TURŞUSU (Çabuk)
MEYVELİ YILBAŞI
KEKİ (3 Hafta buzdolabında saklanabilir.)
TARÇINLI –
KARANFİLLİ KEK (Köşk’ten)
PATATESLİ TUZLU
AY ÇÖREĞİ (Başka usül)
KAYISI REÇELİ
(Kızılcık, Erik, Şeftali)
MARMELATLAR
(Ayva, Elma, Erik, Kayısı, Şeftali, Kızılcık, Vişne)
KIZILCIK ŞURUBU
(Vişne, Çilek, Nar, Böğürtlen, Koruk, Portakal) (Yazlık, Kışlık)
KAYMAKLI
DONDURMA (Fındıklı, Fıstıklı, Kokteyl Meyveli)
VİŞNELİ DONDURMA
(Çilek, Kayısı, Şeftali)