MALZEMELER:
6 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik
şeker
2 su bardağından 1,5 parmak eksik
un
Yarım limon suyu
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
KREMA
İÇİN:
1 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik
şeker
1 su bardağından 1,5 parmak eksik
un
Yarım lt süt
Yarım paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
65 gr. margarin
ÜZERİNİ
VE YANLARINI KAPLAMAK İÇİN:
150 gr krem şanti (hazırlanmış)
1-2 çorba kaşığı kakao
10 gr iç fındık
1 kahve fincanı likörlü şekerli
su (pastayı yumuşak tutmak için)
YAPILIŞI:
KREMA: Bakır bir kapta yumurta,
şeker, un, kakao karıştırılır. Yavaş yavaş süt konup pişirilir. Kaynayıp
koyulaşınca ateşten alınır. Ilınınca yağ konup karıştırılır.
Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın
yakılır. Kakao ile un karıştırılıp elenir.
Bakır bir kapta yumurtalar ile
şeker çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon kabuğu rendesi, vanilya,
limon suyu katılıp 1-2 defa daha çarpılır.
Kakaolu elenmiş un konur.
Karıştırarak kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 35-40 dakika pişirilir.
Soğuyunca enine 3 parçaya
kesilir. Parçalar, likörlü şekerli su ile nemlendirilir.
Aralarına krema sürülerek
parçalar üst üste kapatılır.
Kenarlarına ve üste de krema
sürülür, kenarlara kıyılmış fındık yapıştırılır.
Krem şantinin içine kakao elenip karıştırılır. (Fazla karışırsa bozulur.) Krema pompasına doldurulup pastanın üzeri zevke göre süslenir.
NOT: Pastanın üzeri, aralarına sürülen krema ile de süslenebilir. Süslemede meyve şekerlemeleri de kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder