27 Şubat 2021 Cumartesi

ÇİKOLATALI YUVARLAK PASTA

MALZEMELER:

6 yumurta

1 su bardağından 2 parmak eksik şeker

2 su bardağından 1,5 parmak eksik un

Yarım limon suyu

Limon kabuğu rendesi

Yarım paket vanilya

2 çorba kaşığı kakao

KREMA İÇİN:

1 yumurta

1 su bardağından 2 parmak eksik şeker

1 su bardağından 1,5 parmak eksik un

Yarım lt süt

Yarım paket vanilya

2 çorba kaşığı kakao

65 gr.  margarin

ÜZERİNİ VE YANLARINI KAPLAMAK İÇİN:

150 gr krem şanti (hazırlanmış)

1-2 çorba kaşığı kakao

10 gr iç fındık

1 kahve fincanı likörlü şekerli su (pastayı yumuşak tutmak için)

YAPILIŞI:

KREMA: Bakır bir kapta yumurta, şeker, un, kakao karıştırılır. Yavaş yavaş süt konup pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. Ilınınca yağ konup karıştırılır.

Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. Kakao ile un karıştırılıp elenir.

Bakır bir kapta yumurtalar ile şeker çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu katılıp 1-2 defa daha çarpılır.

Kakaolu elenmiş un konur. Karıştırarak kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 35-40 dakika pişirilir.

Soğuyunca enine 3 parçaya kesilir. Parçalar, likörlü şekerli su ile nemlendirilir.

Aralarına krema sürülerek parçalar üst üste kapatılır.

Kenarlarına ve üste de krema sürülür, kenarlara kıyılmış fındık yapıştırılır.

Krem şantinin içine kakao elenip karıştırılır. (Fazla karışırsa bozulur.) Krema pompasına doldurulup pastanın üzeri zevke göre süslenir. 

NOT: Pastanın üzeri, aralarına sürülen krema ile de süslenebilir. Süslemede meyve şekerlemeleri de kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...