MALZEMELER:
3 su
bardağı bulgur
2,5-3 su
bardağı şeker
1 paket
vanilya
1 çay
bardağı boza (maya için)
YAPILIŞI:
Bulgur
ayıklanıp yıkanır. Bol su ile bir gece veya 4-5 saat bekletilir.
Ezilinceye
kadar haşlanıp kepçe yardımı ile tel süzgeçten geçirilir.
4-5 kaşık
şeker ve maya olarak 1 çay bardağı boza karıştırılır. Ilık bir yerde 2-3 gün
mayalandırılır.
Mayalanma
sürecinde sık sık karıştırmak gerekir. Aksi halde tadında acıma olur.
Kokusu ve
ekşiliği istenen duruma gelince şekerin tamamı ve vanilya konur, karıştırılıp
buzdolabında muhafaza edilir.
Tarçın
serperek ve tuzsuz sarı leblebi ile ikram edilir.
NOT: Boza
porselen, cam veya emaye kapta mayalandırılmalı ve muhafaza edilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder