MALZEMELER:
5 yumurta
1 su bardağından 1,5 parmak eksik
pudra şeker
1,5 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
2-3 adet meyve şekerlemesi
(kiraz, portakal, incir v.s.)
125 gr. margarin
1 çorba kaşığı iç yeşil fıstık
Yarım limon suyu
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
1 kahve kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI:
Uzun kek kalıbı parşömen kağıdı
ile kaplanır. Fırın yakılır.
Yağ ile pudra şeker porselen veya
cam bir kasede karıştırılıp krem haline getirilir. Buna birer birer yumurta
sarıları katılır.
Yumurta akları bakır bir
tencerede çarpılıp kar haline getirilir. Şekerli yağ ile karıştırılmış yumurta
sarıları, kabartma tozu karıştırılarak elenmiş un, küçük doğranmış meyve şekerlemeleri,
fıstık, üzüm, limon kabuğu rendesi, limon suyu birbirine katılıp dikkatle
karıştırılır.
Hazırlanan kalıba boşaltılır.
Orta sıcaklıktaki fırında 40-45 dakika pişirilir.
NOT:
Kekin
ortasının çatlaması makbuldür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder