25 Şubat 2021 Perşembe

YAĞLI KEK

MALZEMELER:

5 yumurta

1 su bardağından 1,5 parmak eksik pudra şeker

1,5 su bardağı un

2-3 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm

2-3 adet meyve şekerlemesi (kiraz, portakal, incir v.s.)

125 gr. margarin

1 çorba kaşığı iç yeşil fıstık

Yarım limon suyu

Limon kabuğu rendesi

Yarım paket vanilya

1 kahve kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

Uzun kek kalıbı parşömen kağıdı ile kaplanır. Fırın yakılır.

Yağ ile pudra şeker porselen veya cam bir kasede karıştırılıp krem haline getirilir. Buna birer birer yumurta sarıları katılır.

Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp kar haline getirilir. Şekerli yağ ile karıştırılmış yumurta sarıları, kabartma tozu karıştırılarak elenmiş un, küçük doğranmış meyve şekerlemeleri, fıstık, üzüm, limon kabuğu rendesi, limon suyu birbirine katılıp dikkatle karıştırılır.

Hazırlanan kalıba boşaltılır. Orta sıcaklıktaki fırında 40-45 dakika pişirilir.

NOT: Kekin ortasının çatlaması makbuldür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...