25 Şubat 2021 Perşembe

TARÇINLI – KARANFİLLİ KEK (Köşk’ten)

MALZEMELER:

6 yumurta

6 kahve fincanı şeker

6 kahve fincanı un

1 kahve fincanı kakao

125 gr. margarin

Yarım kahve kaşığı dövülmüş karanfil

1 kahve kaşığı tarçın

1 kahve kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.

Bakır bir tencerede yumurtlar ile şeker koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.

Elenmiş un, kakao, karanfil, tarçın, kabartma tozu, erimiş yağ konup çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşaltılır.

Orta ısılı fırında 35-40 dakika pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...