27 Şubat 2021 Cumartesi

BEREKETLİ KURABİYE

MALZEMELER:

3 su bardağı şeker

2 su bardağı erimiş yağ

1 su bardağı yoğurt

6 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine)

1 çorba kaşığı mahlep

2 çay kaşığı kabartma tozu

2 avuç fındık

Limon kabuğu rendesi

Vanilya

Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Şeker, yumurta, yağ, yoğurt, limon kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, şekilmiş fındık ve mahlep geniş bir kapta iyice karıştırılır.

Aldığı kadar elenmiş unla orta yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlak veya uzun şekil verilir. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

NOT: Hamur merdane ile 1 cm kalınlığında açılıp şekilli kalıplarla da kesilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...