24 Şubat 2021 Çarşamba

LOKMA

MALZEMELER:

2 su bardağı un

2,5 su bardağı şeker

1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

2 çorba kaşığı margarin (erimiş)

1 çorba kaşığı limon suyu

1 tutam tuz

2 su bardağı kızartmak için zeytinyağı veya ayçiçeği yağı

YAPILIŞI:

Yaş bira mayası, 1 tatlı kaşığı şeker, biraz su ile ezilir. Un, erimiş margarin, tuz konur. Yavaş yavaş su ilave edilerek ezilmiş yoğurttan daha koyu bir hamur yapılır.

Üzeri örtülüp ılık bir yerde iyice kabarıncaya kadar mayalandırılır.

Şeker, 2,5 bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınıp limon suyu katılır. Koyu olmayan bir şurup yapılır.

Yağ bir tencerede kızdırılır. Hazırlanan hamur sol avuç ile sıkılıp yağlanmış kaşıkla fındıktan biraz büyük alınıp yağa atılır.

Lokmalar kızarınca delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır. (Fazla yağı emmesi için)

Bekletmeden soğuk şuruba atılıp 1-2 kere karıştırılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...