MALZEMELER:
3 su bardağı un
65 gr. margarin (yumuşak)
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve kaşığı kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
1 kahve fincanı pudra şeker
Yarım paket vanilya
MARMELAT
İÇİN:
3 ekşi elma
1 çay bardağı şeker
1 avuç ceviz içi veya fındık
(dövülmüş)
Yarım paket tarçın
YAPILIŞI:
Elmalar soyulup rendelenir. Şeker
konup karıştırılır. Su koymadan hafif ateşte pişirilir. Soğuyunca dövülmüş
fındık tarçın katılır.
Un elenir. Ortasına yağ, yoğurt,
limon kabuğu rendesi, kabartma tozu konup yoğrulur.
1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara
ayrılır. 9-10 cm çapında açılıp hazırlanan marmelat konur. Sarılır, kat yeri
alta gelmek üzere ay şekli verilir ve tepsiye dizilir.
Orta hararetli fırında pembe
renkte pişirilir.
Sıcakken üzerine vanilyalı pudra
şeker elenir.
NOT:
Kurabiyenin
içine elma yerine, ceviz, toz şeker, tarçın karışımı da koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder