27 Şubat 2021 Cumartesi

PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ

MALZEMELER:

3 su bardağı un

3 orta boy patates

125 gr. margarin (yumuşak)

2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, akı peynire konacak)

1 kahve fincanı süt

1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

2 kahve kaşığı tuz

4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI:

Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş bira mayası, haşlanıp püre yapılmış patates, yağ, 1 yumurta, tuz konup yoğrulur. Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.

Yumurtadan daha küçük parçalara ayrılır. Merdane ile 10-12 cm çapında açılıp ortasına peynir, maydanoz yumurta akı karışımı konur. Sarılarak ay biçiminde kıvrılır.

Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...