MALZEMELER:
3 su bardağı un
3 orta boy patates
125 gr. margarin (yumuşak)
2 yumurta (1 tanesi hamura, 1
yumurta sarısı üzerine, akı peynire konacak)
1 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
2 kahve kaşığı tuz
4 kibrit kutusu kadar beyaz
peynir
Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI:
Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş
bira mayası, haşlanıp püre yapılmış patates, yağ, 1 yumurta, tuz konup
yoğrulur. Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.
Yumurtadan daha küçük parçalara
ayrılır. Merdane ile 10-12 cm çapında açılıp ortasına peynir, maydanoz yumurta
akı karışımı konur. Sarılarak ay biçiminde kıvrılır.
Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta
sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder