27 Şubat 2021 Cumartesi

KONKEN BÖREĞİ

MALZEMELER:

2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılacak.)

1 kahve fincanı yoğurt

1 kahve fincanı zeytinyağı

125 gr. margarin

125 gr. beyaz peynir

1 kahve kaşığı kabartma tozu

Tuz (çok az)

Aldığı kadar un

Susam çörekotu

YAPILIŞI:

Yoğurt, yumurta, zeytinyağı, margarin, kabartma tozu, peynir, tuz iyice karıştırılır.

Aldığı kadar elenmiş un konup orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Üç parçaya ayrılıp üzeri örtülü olarak 10 dakika dinlendirilir.

Her parça 2-3 mm inceliğinde açılıp 8 parçaya bölünür. (Hepsi 24)

Geniş kenardan başlayıp sarılarak sivri kısmı üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir.

Üzerine biraz süt ve zeytinyağı ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülüp susam çörekotu serpilir.

Orta hararetli fırında pişirilir.

NOT: Peyniri hamura koymayarak maydanozla karıştırıp hamura iç olarak da koyabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...