MALZEMELER:
2 yumurta (1 yumurta sarısı
üzerine ayrılacak.)
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
125 gr. margarin
125 gr. beyaz peynir
1 kahve kaşığı kabartma tozu
Tuz (çok az)
Aldığı kadar un
Susam çörekotu
YAPILIŞI:
Yoğurt, yumurta, zeytinyağı,
margarin, kabartma tozu, peynir, tuz iyice karıştırılır.
Aldığı kadar elenmiş un konup
orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Üç parçaya ayrılıp üzeri örtülü olarak 10
dakika dinlendirilir.
Her parça 2-3 mm inceliğinde
açılıp 8 parçaya bölünür. (Hepsi 24)
Geniş kenardan başlayıp sarılarak
sivri kısmı üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir.
Üzerine biraz süt ve zeytinyağı
ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülüp susam çörekotu serpilir.
Orta hararetli fırında pişirilir.
NOT:
Peyniri
hamura koymayarak maydanozla karıştırıp hamura iç olarak da koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder