27 Şubat 2021 Cumartesi

JÖLELİ MEYVELİ YUVARLAK PASTA

MALZEMELER:

6 yumurta

1 su bardağından 2 parmak eksik şeker

2 su bardağından 1,5 parmak eksik un

Yarım limon suyu

Limon kabuğu rendesi

Vanilya

KREMA İÇİN:

1 yumurta

1 su bardağından 2 parmak eksik şeker

1 su bardağından 1,5 parmak eksik un

Yarm lt süt

Yarım paket vanilya

65 gr. margarin

ÜZERİ İÇİN:

3-4 şeftali veya elma, muz

1 paket şeftali veya elma jölesi

75 gr fındık içi

1 fincan likörlü şekerli su (2 kaşık şeker, 3 kaşık meyve likörü, su)

YAPILIŞI:

Krema: Bakır bir tencerede yumurta, şeker, un karıştırılır. Yavaş yavaş süt konup pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. Ilınınca yağ ve vanilya katılır.

Tepsi yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.

Yumurtalar ile şeker bakır bir kapta çarpılıp koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır. Limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu katılıp 1-2 kere daha çarpılır.

Elenmiş un konur, karıştırılır. Tepsiye boşaltılıp orta ısılı fırında 35-40 dakika pişirilir.

Soğuyunca enine 3 parçaya kesilir. Parçalar likörlü şekerli su ile nemlendirilir.

Aralarına krema sürülerek parçalar üst üste kapatılır.

En üstede krema sürülüp soyulmuş meyve dilimleri yerleştirilir.

Jöle paketteki tariften yarım bardak az su ile eritilir. Pastanın piştiği temiz ıslak tepsiye boşaltılıp yarım dondurulur.

Hazırlanan meyveli pastanın üzerine tepsi kapatılıp bastırılır. Meyvelerin jöleye yapışması için bir müddet beklenir. (30-40 dakika)

Sonra tepsi ılık suya birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir.

Kenarlarına krema sürülüp kıyılmış fındık yapıştırılır.

NOT: Pastaya hangi meyveyi kullanırsanız aynı meyvenin jölesini tercih ediniz. Pasta jölesiz de yapılabilir. O zaman meyveleri araya yerleştiriniz. (kurumaması ve kararmaması için.) Üzerine ve kenarlarına krema sürüp kıyılmış fındık yapıştırınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...