MALZEMELER:
6 yumurta
1 su bardağından 1,5 parmak eksik
pudra şeker
1,5 su bardağı un
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
Fırın tepsisine parşömen kağıdı
yayılır, yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
Yumurta sarıları ile pudra şeker,
porselen bir kasede kabarıncaya kadar karıştırılır.
Yumurta akları bakır bir tencerede
çarpılıp kar haline getirilir.
Şekerli sarılar, aklar, elenmiş
un, vanilya, limon kabuğu rendesi birbirine katılıp çarpılmadan karıştırılır.
Ucuna parmak genişliğinde huni
takılmış krema torbasına doldurulup tepsiye 6-7 cm uzunluğunda sıkılır.
Üzerine biraz pudra şeker elenir.
Hafif hararetli fırında gevrek olarak pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder