MALZEMELER:
8 kahve fincanı un
65 gr. margarin (yumuşak)
1 yumurta
1 kahve kaşığı kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı pudra şeker
(hamura)
3 ekşi elma
1 çay bardağı şeker
Yarım paket tarçın
YAPILIŞI:
Un elenip ortasına yağ, yumurta,
kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.
Sonra un ile yoğrulur. İki
parçaya ayrılır. (Biri daha büyük.)
Büyük parça yarım cm kalınlığında
açılır. 25-30 cm çapındaki tepsiye yerleştirilir. Kenarları tepsinin yarısına
kadar döndürülür.
Hamurun üzerine ince elma
dilimleri yerleştirilir. Tarçınla karıştırılmış toz şeker serpilir.
Diğer hamurdan ince çubuklar
yapılır. Elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir.
Orta ısılı fırında pembe renkte
pişirilir. Servis tabağına alınır.
İstenirse üzerine marmelat
sürülür veya vanilyalı pudra şeker elenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder