27 Şubat 2021 Cumartesi

ELMALI TART

MALZEMELER:

8 kahve fincanı un

65 gr. margarin (yumuşak)

1 yumurta

1 kahve kaşığı kabartma tozu

Limon kabuğu rendesi

1 çorba kaşığı pudra şeker (hamura)

3 ekşi elma

1 çay bardağı şeker

Yarım paket tarçın

YAPILIŞI:

Un elenip ortasına yağ, yumurta, kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.

Sonra un ile yoğrulur. İki parçaya ayrılır. (Biri daha büyük.)

Büyük parça yarım cm kalınlığında açılır. 25-30 cm çapındaki tepsiye yerleştirilir. Kenarları tepsinin yarısına kadar döndürülür.

Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir. Tarçınla karıştırılmış toz şeker serpilir.

Diğer hamurdan ince çubuklar yapılır. Elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir.

Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Servis tabağına alınır.

İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şeker elenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...