27 Şubat 2021 Cumartesi

SÜTLÜ EKMEK

MALZEMELER:

1 çorba kaşığı yaş bira mayası

1 su bardağı süt

Yarım çorba kaşığı şeker

1-2 kahve kaşığı tuz

2 çorba kaşığı margarin

4-5 su bardağı un

YAPILIŞI:

Süte şeker ve yaş bira mayası konup eritilir.

Elenmiş un, tuz, erimiş yağ konup yoğrulur.

Üzeri örtülü olarak ılık yerde iki misli oluncaya kadar mayalandırılır.

Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır, uzun veya yuvarlak şekil verilip yağlanmış tepsiye dizilir. Tekrar mayalandırılır.

Üzerine süt sürülüp orta hararetli fırında pişirilir.

Fırından çıkınca bir tencereye alınıp üzeri örtülür. (Yumuşak olması için.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...