MALZEMELER:
1 çorba kaşığı yaş bira mayası
1 su bardağı süt
Yarım çorba kaşığı şeker
1-2 kahve kaşığı tuz
2 çorba kaşığı margarin
4-5 su bardağı un
YAPILIŞI:
Süte şeker ve yaş bira mayası
konup eritilir.
Elenmiş un, tuz, erimiş yağ konup
yoğrulur.
Üzeri örtülü olarak ılık yerde
iki misli oluncaya kadar mayalandırılır.
Yumurta büyüklüğünde parçalara
ayrılır, uzun veya yuvarlak şekil verilip yağlanmış tepsiye dizilir. Tekrar
mayalandırılır.
Üzerine süt sürülüp orta
hararetli fırında pişirilir.
Fırından çıkınca bir tencereye
alınıp üzeri örtülür. (Yumuşak olması için.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder