MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
2 su bardağı yağ (yarısı
margarin, yarısı zeytinyağı)
1 yumurta (akı hamura, sarısı
üzerine sürülecek)
Tuz
Aldığı kadar un
Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım demet dereotu, maydanoz
YAPILIŞI:
Maya yoğurtla ezilir. Tuz,
yumurta akı ve yağ konup iyice karıştırılır.
Aldığı kadar un ile yumuşak bir
hamur yapılıp küçük parçalara ayrılır. (Üzeri örtülü olarak kabarıncaya kadar
mayalandırılır.)
Avuç içinde biraz açılıp peynirli
iç konur ve kapatılır.
Tepsiye dizilip yumurta sarısı
sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder