24 Şubat 2021 Çarşamba

KESTANE PÜRESİ

MALZEMELER:

Yarım kg kestane

Yarım su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Kestanelerin dış kabukları soyulup sıcak su ile ateşe konur.

İç kabukları çıkmaya başlayınca ateşten alınıp soyulur.

Tekrar su konup ezilinceye kadar kaynatılır.

Püre makinasından geçirilir. Şeker ve azar azar süt konarak pişirilir.

Tatlı olarak kullanılacağı zaman üzerine krem şanti ve kavrulmuş yeşil fıstıkla süs yapılır.

NOT: Kestane püresi pastalarda krema gibi de kullanılabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...