25 Şubat 2021 Perşembe

KREMALI RULO PASTA

MALZEMELER:

6 yumurta

Yarım su bardağı şeker

1 su bardağı ve +1,5 çorba kaşığı un

Yarım limon suyu

Limon kabuğu rendesi

Yarım paket vanilya

KREMA İÇİN:

1 yumurta

1 su bardağından 2 parmak eksik şeker

1 su bardağından 2 parmak eksik un

Yarım lt süt

Limon kabuğu rendesi

Vanilya

65 gr. margarin

YAPILIŞI:

KREMA: Yumurta, şeker, un, limon kabuğu rendesi bakır bir kapta karıştırılır. Yavaş yavaş süt konur. Karıştırarak pişirilir. Koyulaşıp kaynayınca ateşten alınır. Yağ ve vanilya konur. Ara sıra karıştırarak soğutulur.

PANDİSPANYA: fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır. Yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.

Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker çarpılıp koyulaştırılır.

Elenmiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu konup karıştırılır.

Tepsiye yayılır. Orta hararetli fırında 10-15 dakika kurutmadan pişirilir.

Soğutmadan, kağıdı ile uzun kenar boyunca sarılıp açılır.

Krema sürülüp tekrar sarılır. Üzerine vanilyalı pudra şekeri serpilir.

NOT: İstenirse, kremadan bir miktar ayrılıp üzerine sürülür, fındık veya Hindistan cevizi rendesi yapıştırılır. Rulo sarılmadan arasına muz veya çilek konup beraber sarılabilir. Pandispanya hamuruna 1-2 avuç dövülmüş fındık da konabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...