MALZEMELER:
6 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı ve +1,5 çorba kaşığı
un
Yarım limon suyu
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
KREMA
İÇİN:
1 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik
şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik
un
Yarım lt süt
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
65 gr. margarin
YAPILIŞI:
KREMA: Yumurta, şeker, un, limon
kabuğu rendesi bakır bir kapta karıştırılır. Yavaş yavaş süt konur. Karıştırarak
pişirilir. Koyulaşıp kaynayınca ateşten alınır. Yağ ve vanilya konur. Ara sıra
karıştırarak soğutulur.
PANDİSPANYA: fırın tepsisine
parşömen kağıdı yayılır. Yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
Bakır bir tencerede yumurtalar
ile şeker çarpılıp koyulaştırılır.
Elenmiş un, limon kabuğu rendesi,
vanilya, limon suyu konup karıştırılır.
Tepsiye yayılır. Orta hararetli
fırında 10-15 dakika kurutmadan pişirilir.
Soğutmadan, kağıdı ile uzun kenar
boyunca sarılıp açılır.
Krema sürülüp tekrar sarılır.
Üzerine vanilyalı pudra şekeri serpilir.
NOT:
İstenirse,
kremadan bir miktar ayrılıp üzerine sürülür, fındık veya Hindistan cevizi
rendesi yapıştırılır. Rulo sarılmadan arasına muz veya çilek konup beraber
sarılabilir. Pandispanya hamuruna 1-2 avuç dövülmüş fındık da konabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder