MALZEMELER:
250 gr. margarin (yumuşak)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 fiske tuz
1 bardak çekilmiş ceviz içi (fındık da olabilir.)
5 su bardağı un
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
1 kahve kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI:
Margarin, zeytinyağı, limon kabuğu rendesi, yoğurt, yumurta,
tuz, kabartma tozu bir kapta karıştırılır.
Elenmiş un ve çekilmiş ceviz konup yoğrulur.
Cevizden küçük parçalara ayrılıp rendenin ince tarafına
bastırılıp kıvrılır (hurma şekli verilir.)
Tepsiye dizilip fırında pembe renkte pişirilir. Sıcakken, ılık
şuruba atılır.
ŞURUBUN
YAPILIŞI: 3 bardak şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Limon suyu katılıp
biraz koyulaşınca ateşten alınır. (Şurubu hamurdan daha önce hazırlayınız.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder