24 Şubat 2021 Çarşamba

CEVİZLİ İZCİ TATLISI

MALZEMELER:

250 gr. margarin (yumuşak)

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı yoğurt

1 yumurta

1 fiske tuz

1 bardak çekilmiş ceviz içi (fındık da olabilir.)

5 su bardağı un

3 su bardağı şeker

Yarım limon suyu

1 kahve kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

Margarin, zeytinyağı, limon kabuğu rendesi, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu bir kapta karıştırılır.

Elenmiş un ve çekilmiş ceviz konup yoğrulur.

Cevizden küçük parçalara ayrılıp rendenin ince tarafına bastırılıp kıvrılır (hurma şekli verilir.)

Tepsiye dizilip fırında pembe renkte pişirilir. Sıcakken, ılık şuruba atılır.

ŞURUBUN YAPILIŞI: 3 bardak şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Limon suyu katılıp biraz koyulaşınca ateşten alınır. (Şurubu hamurdan daha önce hazırlayınız.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...