24 Şubat 2021 Çarşamba

TÜRBANLI ELMA

MALZEMELER:

8 elma

1 su bardağı şeker

3-4 yumurta akı

1 avuç fındık içi (dövülmüş)

1 kahve kaşığı tarçın ve yenibahar

1 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm

Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

Elmalar, bütün iken ortaları çıkarılır. (Elma oyacağı ile) Soyulup yıkanır.

Bir bardak su ve 1 bardak şeker ile elmalar pişirilir.

Şurup koyulaşınca elmalar süzülerek bir tepsiye alınır.

Ortalarına fındık, üzüm, tarçın, yenibahar karışımı doldurulur.

Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp kar haline getirilir. Kaynar elma şurubu dökülüp hızla karıştırılır.

Bu krema krema pompasına doldurularak elmaların üzerine türban gibi sıkılır. (Kaşıkla da konabilir.)

Hafif hararetli fırında pembe renkte kızartılır.

NOT: Kremayı kullanırken alta biriken şurubu karıştırmamalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...