MALZEMELER:
8 elma
1 su bardağı şeker
3-4 yumurta akı
1 avuç fındık içi (dövülmüş)
1 kahve kaşığı tarçın ve
yenibahar
1 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
Elmalar, bütün iken ortaları
çıkarılır. (Elma oyacağı ile) Soyulup yıkanır.
Bir bardak su ve 1 bardak şeker
ile elmalar pişirilir.
Şurup koyulaşınca elmalar
süzülerek bir tepsiye alınır.
Ortalarına fındık, üzüm, tarçın,
yenibahar karışımı doldurulur.
Yumurta akları bakır bir
tencerede çarpılıp kar haline getirilir. Kaynar elma şurubu dökülüp hızla
karıştırılır.
Bu krema krema pompasına
doldurularak elmaların üzerine türban gibi sıkılır. (Kaşıkla da konabilir.)
Hafif hararetli fırında pembe
renkte kızartılır.
NOT:
Kremayı
kullanırken alta biriken şurubu karıştırmamalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder