MALZEMELER:
1 lt süt
1,5 su
bardağı şeker
3 yumurta
1 çorba
kaşığı patates nişastası
Limon
kabuğu rendesi
Vanilya
(1 paket)
YAPILIŞI:
Bakır bir
tencereye yumurta, şeker, nişasta, limon kabuğu rendesi konup süt katarak
ezilir. Sonra kaynar sütün tamamı ilave edilip karıştırarak pişirilir. (Çok
kaynatılmaz, kesilir.)
Karıştırarak
soğutulur, vanilya konur. Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta dondurulur. (Ara
sıra karıştırarak buzlaşması önlenmelidir.)
NOT: Vanilyalı
dondurmaya kavrulmuş ve dövülmüş fındık, iç yeşil fıstık, küçük doğranmış meyve
şekerlemesi konarak lezzeti ve görünümü değiştirebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder