27 Şubat 2021 Cumartesi

KESTANE ŞEKERİ

MALZEMELER:

1 kg kestane

750 gr toz şeker (3,5-4 su bardağı)

2,5 bardak su

1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Kestanelerin dış kabukları soyulur. Parçalanmayacak şekilde biraz haşlanıp iç kabukları çıkarılır.

Bir tencerede şeker ve su kaynatılır. Kestaneler içine atılıp 3 saat çok hafif ateşte pişirilir.

Ateşten alınıp ertesi güne kadar bekletilir.

Ertesi gün daha hafif ateşte 3 saat daha pişirilir.

Vanilya konur. Soğuyunca yaldızlı kağıtlara sarılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...