MALZEMELER:
5 su bardağı un (yarım bardağı
açma payı ayrılacaktır.)
5 çorba kaşığı margarin (erimemiş
yumuşak)
2 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sirke
6-7 çorba kaşığı zeytinyağı (3
kaşık hamura)
Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz ve dereotu
1 yumurta (sarısı üzerine, akı
peynire konulacak)
YAPILIŞI:
Un elenir, ortasına yağ, yoğurt,
sirke, 3 kaşık zeytinyağı, tuz konup karıştırılır. Bir bardaktan az su ile
kulak memesi yumuşaklığında yoğrulup özleştirilir. 15-16 parçaya bölünür ve yaş
bez altında dinlendirilir.
Yağ çok hafif ateşte yarım
eritilir. Sonra karıştırarak krem gibi beyazlatılır.
Her parça 10 cm çapında açılır.
Parçalar, hazırlanan yağ ile yağlanıp bohça gibi katlanır. (Kat araları da
yağlanır.) yaş bez altında 15-20 dakika dinlendirilir. (İstenirse bu işlem bir
kere daha tekrarlanılır.)
Parçalar tekrar incecik açılır.
Üzerine zeytinyağı sürülür. Peynirli iç konup iki kenar peynirin üzerine
kapatılır, sonra 2-3 parmak genişliğinde gevşek olarak sarılıp tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp
sıcak fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder