27 Şubat 2021 Cumartesi

SARIYER BÖREĞİ

MALZEMELER:

5 su bardağı un (yarım bardağı açma payı ayrılacaktır.)

5 çorba kaşığı margarin (erimemiş yumuşak)

2 çay kaşığı tuz

3 çorba kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı sirke

6-7 çorba kaşığı zeytinyağı (3 kaşık hamura)

Yarım kalıp beyaz peynir

Yarım demet maydanoz ve dereotu

1 yumurta (sarısı üzerine, akı peynire konulacak)

YAPILIŞI:

Un elenir, ortasına yağ, yoğurt, sirke, 3 kaşık zeytinyağı, tuz konup karıştırılır. Bir bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında yoğrulup özleştirilir. 15-16 parçaya bölünür ve yaş bez altında dinlendirilir.

Yağ çok hafif ateşte yarım eritilir. Sonra karıştırarak krem gibi beyazlatılır.

Her parça 10 cm çapında açılır. Parçalar, hazırlanan yağ ile yağlanıp bohça gibi katlanır. (Kat araları da yağlanır.) yaş bez altında 15-20 dakika dinlendirilir. (İstenirse bu işlem bir kere daha tekrarlanılır.)

Parçalar tekrar incecik açılır. Üzerine zeytinyağı sürülür. Peynirli iç konup iki kenar peynirin üzerine kapatılır, sonra 2-3 parmak genişliğinde gevşek olarak sarılıp tepsiye dizilir.

Üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...