27 Şubat 2021 Cumartesi

TALAŞ BÖREĞİ

MALZEMELER:

5 su bardağı un (yarım bardak açma payı ayrılacaktır.)

250 gr. margarin (yumuşak)

2 çay kaşığı tuz

3 çorba kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı sirke

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 bardaktan az su ve (üzeri için bir yumurta sarısı)

Yarım kg koyun kuşbaşı et (küçük doğranmış)

1 kaşık yağ

1 kaşık salça

1 soğan

Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

Et, küçük doğranmış soğan yağ ile kavrulur. Salça konur, biraz karıştırılır. İki bardak kadar su konup et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Biraz soğuyunca süzülür.

Dilber böreği hamuru aynen yapılır.

Son olarak 3 mm inceliğinde açılıp 10-12 cm² parçalara kesilir.

Salçasından süzülen et hamurların ortasına konup bohça gibi kapatılır. Kat yeri alta getirilerek tepsiye dizilir. (et sıcak olmamalıdır.)

Üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...