MALZEMELER:
5 su bardağı un (yarım bardak
açma payı ayrılacaktır.)
250 gr. margarin (yumuşak)
2 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 bardaktan az su ve (üzeri için
bir yumurta sarısı)
Yarım kg koyun kuşbaşı et (küçük
doğranmış)
1 kaşık yağ
1 kaşık salça
1 soğan
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Et, küçük doğranmış soğan yağ ile
kavrulur. Salça konur, biraz karıştırılır. İki bardak kadar su konup et
yumuşayıncaya kadar pişirilir. Biraz soğuyunca süzülür.
Dilber
böreği hamuru aynen yapılır.
Son olarak 3 mm inceliğinde
açılıp 10-12 cm² parçalara kesilir.
Salçasından süzülen et hamurların
ortasına konup bohça gibi kapatılır. Kat yeri alta getirilerek tepsiye dizilir.
(et sıcak olmamalıdır.)
Üzerine yumurta sarısı sürülüp
sıcak fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder