MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağından 1,5 parmak eksi
pudra şeker
2 su bardağı ve +1,5 çorba kaşığı
ilave un
150 gr margarin
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
Fırın tepsisine parşömen kağıdı
yayılır. Yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
Porselen bir kasede yağ ile pudra
şeker karıştırılıp krem haline getirilir.
Yumurtalar birer birer kırılır.
Limon kabuğu rendesi vanilya ve elenmiş un konup karıştırılır.
Ucuna, kurşun kalem çapında düz
huni takılmış krema torbasına doldurulup tepsiye 5-6 cm uzunluğunda sıkılır.
Orta hararetli fırında pişirilir.
Kağıttan, kırmadan dikkatle çıkarılır.
NOT:
Kedi
dili dondurma ile ikram edildiği gibi krema ve meyvelerle pratik pastalar da
yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder