MALZEMELER:
5 su bardağı un
250 gr. margarin (yumuşak)
3 çorba kaşığı yoğurt
3 yumurta (1 yumurta akı peynire,
1yumurta sarısı üzerine)
Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz ve dereotu
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Un elenir. Ortasına yağ, iki
yumurta, tuz, yoğurt konup karıştırılır. Sonra un ile yoğrulur.
Maydanoz, dereotu, peynir ve
yumurta akı karıştırılır.
Hamur ceviz büyüklüğünde
parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp peynirli iç konur ve kapatılır.
Hafif yağlanmış tepsiye dizilip
üzerine yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder