27 Şubat 2021 Cumartesi

YOĞURTLU BÖREK

MALZEMELER:

5 su bardağı un

250 gr. margarin (yumuşak)

3 çorba kaşığı yoğurt

3 yumurta (1 yumurta akı peynire, 1yumurta sarısı üzerine)

Yarım kalıp beyaz peynir

Yarım demet maydanoz ve dereotu

2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Un elenir. Ortasına yağ, iki yumurta, tuz, yoğurt konup karıştırılır. Sonra un ile yoğrulur.

Maydanoz, dereotu, peynir ve yumurta akı karıştırılır.

Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp peynirli iç konur ve kapatılır.

Hafif yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...