27 Şubat 2021 Cumartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ

MALZEMELER:

4,5 su bardağı un

3 yumurta (1 tanesi üzerine)

Yarım su bardağı pudra şeker

65 gr. margarin

2 tatlı kaşığı yaş bira mayası

2-3 tatlı kaşığı mahlep

1 kahve fincanı süt

1 çorba kaşığı fındık

1 kahve kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş bira mayası, yağ, yumurta, pudra şeker, tuz, mahlep konup yumuşak bir hamur yoğrulur.

Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.

Dokuz parçaya ayrılır. Her parça ortası şişkin kenarları ince çubuklar halinde yuvarlanır. (20 cm.)

Üç tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır. Yağlanmış tepsiye konup biraz daha mayalandırılır.

Üzerine yumurta sarısı sürülüp kıyılmış fındık serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...