MALZEMELER:
2,5 su bardağı un
150 gr. margarin
Yarım su bardağı pudra şeker
1 yumurta
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
2 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI:
Un elenir. Ortasına yağ, pudra
şeker, yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz,
hamur bozulur.)
Hamur ikiye ayrılır. Bir tanesine
elenmiş kakao katılır.
Hamurlar ayrı ayrı parmak
genişliğinde yuvarlanır. Sonra birbirine dolanıp iki parmak uzunluğunda
kesilir.
Tepsiye dizilip, orta hararetli
fırında pişirilir. (10-15 dakika)
NOT:
Hamurlar
merdane ile açılıp üst üste konarak sarılır ve dilimlenerek pişirilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder