MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı margarin
zeytinyağı karışımı
4 orta boy patates (Haşlanmış ve
rendelenmiş)
1 yumurta (akı peynire, sarısı üzerine)
1,5 kahve kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz
4-5 kibrit kutusu kadar beyaz
peynir
Yarım demet maydanoz dereotu
YAPILIŞI:
Geniş bir kapta yağ, yoğurt,
kabartma tozu, tuz karıştırılır. Elenmiş un konup kulak memesi yumuşaklığında
yoğrulur.
Yumurta büyüklüğünde parçalara
ayrılır. El ile veya merdane ile 10-12 cm çapında açılır. Üzerine önce patates
püresi, sonra peynir, maydanoz, dereotu ve yumurta akı karışımı konur.
Sarılarak ay şekli verilir.
Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder