27 Şubat 2021 Cumartesi

PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ (Başka usül)

MALZEMELER:

1 su bardağı yoğurt

1,5 su bardağı margarin zeytinyağı karışımı

4 orta boy patates (Haşlanmış ve rendelenmiş)

1 yumurta (akı peynire, sarısı üzerine)

1,5 kahve kaşığı kabartma tozu

Aldığı kadar un

Tuz

4-5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir

Yarım demet maydanoz dereotu

YAPILIŞI:

Geniş bir kapta yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz karıştırılır. Elenmiş un konup kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.

Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. El ile veya merdane ile 10-12 cm çapında açılır. Üzerine önce patates püresi, sonra peynir, maydanoz, dereotu ve yumurta akı karışımı konur.

Sarılarak ay şekli verilir. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...