24 Şubat 2021 Çarşamba

KREM KARAMEL

MALZEMELER:

Yarım lt süt

6 yumurta

1 su bardağı şeker (3 çorba kaşığı karamel için ayrılır.)

Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

3 çorba kaşığı şeker bir fincan su ile kaynatılıp pekmez renginde karamel yapılıp kalıba boşaltılır. Kalıp hafif ısıtılarak her tarafı kapatılır.

Yumurtalar tel ile çarpılır. Vanilya, şeker ve süt konur, şeker eriyinceye kadar karıştırılır.

Şekerli süt karamelli kalıba boşaltılıp, büyükçe bir tencereye oturtulur. Tencereye kenardan, yarısını geçecek şekilde sıcak su konur.

Ateş üzerinde fazla kaynamadan krema katılaşıncaya kadar pişirilir. (Su azaldıkça ilave edilir.)

Kalıp suyunda soğutulur. Kenarlara bastırarak tabağa çevrilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...