MALZEMELER:
Yarım lt süt
6 yumurta
1 su bardağı şeker (3 çorba
kaşığı karamel için ayrılır.)
Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
3 çorba kaşığı şeker bir fincan
su ile kaynatılıp pekmez renginde karamel yapılıp kalıba boşaltılır. Kalıp
hafif ısıtılarak her tarafı kapatılır.
Yumurtalar tel ile çarpılır.
Vanilya, şeker ve süt konur, şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
Şekerli süt karamelli kalıba
boşaltılıp, büyükçe bir tencereye oturtulur. Tencereye kenardan, yarısını
geçecek şekilde sıcak su konur.
Ateş üzerinde fazla kaynamadan
krema katılaşıncaya kadar pişirilir. (Su azaldıkça ilave edilir.)
Kalıp suyunda soğutulur.
Kenarlara bastırarak tabağa çevrilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder