MALZEMELER:
3 su bardağı un
100 gr. margarin
1 çorba kaşığı pudra şeker
1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
2 yumurta (1 tanesi hamura, 1
tanesi üzerine)
1 kahve fincanı süt
Limon kabuğu rendesi
İÇİNİN
MALZEMESİ:
1 su bardağı ceviz veya fındık
içi
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım kahve fincanı süt
1 kahve kaşığı tarçın
1 kahve kaşığı yenibahar
3 çorba kaşığı dövülmüş krik krak
veya bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
YAPILIŞI:
Un elenir. Ortasına sütte ezilmiş
bira mayası, pudra şeker, yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur.
Üzeri örtülüp mayalandırılır.
İÇİNİN HAZIRLANMASI: Sütün içine,
çekilmiş ceviz, krik krak, tarçın, yenibahar, üzüm konup karıştırılır. En son
olarak toz şeker ilave edilir. (Sulanmaması için)
Mayalanan hamur 1,5 ceviz büyüklüğünde
parçalara bölünür. Merdane ile 9-10 cm çapında açılır. Hazırlanan iç konup
sarılır ve ay şekli verilir.
Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta
sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder