27 Şubat 2021 Cumartesi

AY ÇÖREĞİ

MALZEMELER:

3 su bardağı un

100 gr. margarin

1 çorba kaşığı pudra şeker

1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 tanesi üzerine)

1 kahve fincanı süt

Limon kabuğu rendesi

İÇİNİN MALZEMESİ:

1 su bardağı ceviz veya fındık içi

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım kahve fincanı süt

1 kahve kaşığı tarçın

1 kahve kaşığı yenibahar

3 çorba kaşığı dövülmüş krik krak veya bayat ekmek içi

2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm

YAPILIŞI:

Un elenir. Ortasına sütte ezilmiş bira mayası, pudra şeker, yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. Üzeri örtülüp mayalandırılır.

İÇİNİN HAZIRLANMASI: Sütün içine, çekilmiş ceviz, krik krak, tarçın, yenibahar, üzüm konup karıştırılır. En son olarak toz şeker ilave edilir. (Sulanmaması için)

Mayalanan hamur 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür. Merdane ile 9-10 cm çapında açılır. Hazırlanan iç konup sarılır ve ay şekli verilir.

Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...