27 Şubat 2021 Cumartesi

MARMELATLAR (Ayva, Elma, Erik, Kayısı, Şeftali, Kızılcık, Vişne)

MALZEMELER:

1 kg meyve

3,5-4 su bardağı şeker

1 çay kaşığı limon tuzu

YAPILIŞI:

Sert meyveler yıkanıp doğranarak az su ile haşlanır. (Ayva, elma, sert erik v.s.)

Kevgirden geçirilip şeker, limon tuzu ilave edilir. Karıştırarak rengi ve kıvamı oluncaya kadar hafif ateşte pişirilir.

Yumuşak meyveler yıkanıp ayıklanır. Kevgirden geçirilip şeker, limon tuzu konur. Hafif ateşte karıştırarak kıvama getirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...