25 Şubat 2021 Perşembe

TUZLU KEK

MALZEMELER:

3 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı margarin – zeytinyağı karışımı

3,5 su bardağı un

1,5 çay kaşığı kabartma tozu

150 gr sert beyaz peynir (4-5 kibrit kutusu kadar)

1 demet dereotu

2,5 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı çörekotu 

YAPILIŞI:

35-40 cm çapında kalıp yağlanıp unlanır. Fırın ısıtılır.

Bir tencerede yumurta, yağ, yoğurt karıştırılır. Bu karışımdan 2 kaşık üzerine sürmek için ayrılır.

Kabartma tozu ile elenmiş un, rendelenmiş peynir, kıyılmış dereotu, tuz konup iyice karıştırılır.

Tepsiye boşaltılıp düzeltilir. Üzerine ayrılan yağlı yumurta sürülür. Çörekotu serpilip orta hararetli fırında pişirilir. (30-40 dakika)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...