MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı margarin –
zeytinyağı karışımı
3,5 su bardağı un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
150 gr sert beyaz peynir (4-5
kibrit kutusu kadar)
1 demet dereotu
2,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı çörekotu
YAPILIŞI:
35-40 cm çapında kalıp yağlanıp
unlanır. Fırın ısıtılır.
Bir tencerede yumurta, yağ,
yoğurt karıştırılır. Bu karışımdan 2 kaşık üzerine sürmek için ayrılır.
Kabartma tozu ile elenmiş un,
rendelenmiş peynir, kıyılmış dereotu, tuz konup iyice karıştırılır.
Tepsiye boşaltılıp düzeltilir.
Üzerine ayrılan yağlı yumurta sürülür. Çörekotu serpilip orta hararetli fırında
pişirilir. (30-40 dakika)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder