27 Şubat 2021 Cumartesi

KAYISI REÇELİ (Kızılcık, Erik, Şeftali)

MALZEMELER:

1 kg kayısı (şekerpare)

5-6 su bardağı şeker

1 çay kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

Kayısılar yıkanıp bölünmeden çekirdekleri çıkarılır.

Şeker 3 bardak su ile kaynatılıp iyice koyulaştırılır. Limon tuzu konur.

Hazırlanan kayısılar bütün olarak ilave edilip yavaş yavaş kaynatılır.

Kıvama gelince üzerinde biriken köpükler alınır.

NOT: Kızılcık, erik, şeftali reçeli de aynı şekilde yapılır. Yalnız şeftali sert olmalı, dilimlenip kabukları soyulmalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...