MALZEMELER:
2 yumurta
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı erimiş margarin
1,5 su bardağı elma püresi
(rendelenmiş)
Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm
Yarım su bardağı çekilmiş fındık
2 çorba kaşığı kakao
1,5 çay kaşığı tarçın
¼ çay kaşığı dövülmüş karanfil
¼ çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI:
25 cm çapındaki tepsi yağlanır,
unlanır. Fırın yakılır.
Un, kakao, tuz, tarçın, karanfil,
yenibahar, kabartma tozu karıştırılıp, elenir. İçine, çekilmiş fındık üzüm
konur.
Büyük bir kasede yağla şeker
karıştırılır. Yumurtalar birer birer konur.
Un karışımı, elma püresi ilave
edilerek karıştırılır. Kalıba boşaltılır.
Orta ısılı fırında 40-45 dakika
pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder