27 Şubat 2021 Cumartesi

AYVA ŞEKERLEMESİ (Jöle)

MALZEMELER:

1 kg ayva

6 bardak su

1 limon

Şeker (elde edilen meyve suyu kadar)

3-4 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi

YAPILIŞI:

Ayva yıkanır. Dilimlenip, kabuklu ve çekirdekli olarak 6 bardak su ve limon suyu ile iyice haşlanır.

Islatılıp sıkılmış temiz bir tülbent içine konur. Sıkılarak suyu çıkarılır.

Elde edilen su bardakla ölçülür. Meyve suyu kadar şeker konup kaynatılır.

Kıvamını anlamak için şu deney yapılır. Kaşık batırılıp çıkarıldığında peltemsi bir tabaka ile kaplanmalıdır.

Buz kalıbı ıslatılıp jöle boşaltılır. Bir gece veya 5-6 saat beklenir.

Sonra kalıptan çıkarılıp istenen biçimde kesilir. Hindistan cevizi rendesi ile kaplanır.

NOT: Tülbentte kalan ayva kevgirden geçilip, şeker ve limon tuzu ile marmelat yapılabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...