24 Şubat 2021 Çarşamba

NEMSE BAKLAVASI

MALZEMELER:

4,5 su bardağı un (Yarım su bardağı açma payı ayrılacaktır.)

250 gr. margarin (Orta yumuşaklıkta)

2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 tanesinin sarısı üzerine, akı cevize)

1 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı zeytinyağı

2,5 su bardağı şeker

2 su bardağı ceviz içi

Limon kabuğu rendesi

1 tutam tuz

YAPILIŞI:

Un elenir. Ortası açılıp 1 yumurta, 1 kaşık zeytinyağı, 1 kaşık limon suyu, tuz konup karıştırılır. 1 bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Özleştirilip yaş bez altında 15 dakika dinlendirilir.

Hamur bütün olarak 30 cm çapında açılır. Ortasına paket margarin konup bohça gibi kapatılır.

Bolca unlanıp yalnız boyuna upuzun açılır; iki ucu ortaya getirilip sonra tekrar kitap gibi kapatılır. Yaş bez altında ve serin bir yerde 20 dakika dinlendirilir.

Hamur yine yalnız boyuna açılıp bir önceki gibi katlanır ve tekrar yaş bez altında, serin bir yerde dinlendirilir.

İki defa daha aynı şekilde açılıp katlanır ve dinlendirilir. Sonra enine ve boyuna olmak üzere 3-4 mm inceliğinde açılıp 3 cm² parçalara kesilir.

Hazırlanan cevizli iç konup hamur üçe katlanır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

Sıcakken üzerine soğuk şurup dökülür.

NOT: Hamur dinlenirken; 2,5 bardak şeker ile 2,5 bardak su kaynatılır. Köpükleri alınıp 1 çorba kaşığı limon suyu katılır. Orta kıvama gelince ateşten alınır.

Cevizli için hazırlanışı: Çekilmiş ceviz, 2 çorba kaşığı şeker, limon kabuğu rendesi ve yumurta akı karıştırılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...