MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı erimiş margarin
2 tatlı kaşığı tuz
1 küçük kalıp beyaz peynir
1 yumurta (sarısı üzerine akı
peynire konur.)
Maydanoz ve dereotu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Süt ile şeker ve bira mayası
eritilir.
Buna, erimiş yağ, tuz konup
karıştırılır. Aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır.
Üzeri örtülü olarak bir süre
mayalandırılır.
Yumurta büyüklüğünde parçalara
ayrılır. Avuç içinde açılıp peynir, maydanoz ve yumurta akı karışımı konur. İki
uç peynir görünecek şekilde birleştirilir.
Yağlanmış tepsiye dizilip üzerine
yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
Kurumaması için tencereye konup
kapak kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder