24 Şubat 2021 Çarşamba

İRMİK HELVASI

MALZEMELER:

1,5 su bardağı irmik (orta kalınlıkta)

125 gr. margarin

1 su bardağı şeker (Ayrıca bir avuç demlendirme için)

1 çorba kaşığı çam fıstık

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

YAPILIŞI:

Yağ eritilip irmik konur. Hafif ateşte pembe kavrulur. Fıstık ilave edilir. Birkaç kere daha çevrilir.

Su, süt, şeker konup karıştırılır. Kapak kapatılıp hafif ateşte suyu çektirilir.

15-20 dakika bekledikten sonra karıştırılıp 1 avuç şeker serpilir. Demlenmesi için kapak kapatılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...