MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı şeker
250 gr. margarin
1 yumurta (akı hamura, sarısı
üzerine)
1 kahve kaşığı kabartma tozu
1 portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Şeker, portakal kabuğu, yağ
karıştırılıp krem haline getirilir.
Yoğurt, yumurta akı, kabartma
tozu konur iyice karıştırılır.
Aldığı kadar un ile orta
yumuşaklıkta yoğrulur. Son olarak portakal suyu konur.
Yarım limon büyüklüğünde
yuvarlanıp hafif yassıltılır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta
hararetli fırında pişirilir.
NOT:
Merdane
ile 1 cm kalınlığında açılıp kalıplarla da kesilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder