27 Şubat 2021 Cumartesi

PORTAKALLI KURABİYE

MALZEMELER:

1 su bardağı yoğurt

2 su bardağı şeker

250 gr. margarin

1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)

1 kahve kaşığı kabartma tozu

1 portakal suyu

1 portakal kabuğu rendesi

Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Şeker, portakal kabuğu, yağ karıştırılıp krem haline getirilir.

Yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu konur iyice karıştırılır.

Aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta yoğrulur. Son olarak portakal suyu konur.

Yarım limon büyüklüğünde yuvarlanıp hafif yassıltılır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

NOT: Merdane ile 1 cm kalınlığında açılıp kalıplarla da kesilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...