MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı yaş bira mayası
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
65 gr. margarin
Aldığı kadar un
Kızartma için iki su bardağı
ayçiçeği veya zeytinyağı
İÇ
İÇİN:
250 gr kıyma
2 soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Şeker, bira mayası sütte ezilir.
Buna su, tuz, erimiş margarin konup
karıştırılır.
Aldığı kadar un ile yumuşak bir
hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.
Yumurtadan küçük parçalara
ayrılır. Avuç inde açılıp hazırlanan kıymalı iç konup kapatılır. Yumurta
biçiminde şekillenir.
Kızgın yağda kızartılıp kağıt
üzerine çıkarılır. (Fazla yağı çekmesi için)
NOT:
Kıymalı
iç şöyle hazırlanır: küçük doğranmış soğan, kıyma çok az yağ ile kavrulur.
Ateşten alınıp kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber konup karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder