27 Şubat 2021 Cumartesi

RUS BÖREĞİ

MALZEMELER:

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

2 tatlı kaşığı yaş bira mayası

2 tatlı kaşığı şeker

2 tatlı kaşığı tuz

65 gr. margarin

Aldığı kadar un

Kızartma için iki su bardağı ayçiçeği veya zeytinyağı

İÇ İÇİN:

250 gr kıyma

2 soğan

Yarım demet maydanoz

Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

Şeker, bira mayası sütte ezilir.

Buna su, tuz, erimiş margarin konup karıştırılır.

Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.

Yumurtadan küçük parçalara ayrılır. Avuç inde açılıp hazırlanan kıymalı iç konup kapatılır. Yumurta biçiminde şekillenir.

Kızgın yağda kızartılıp kağıt üzerine çıkarılır. (Fazla yağı çekmesi için)

NOT: Kıymalı iç şöyle hazırlanır: küçük doğranmış soğan, kıyma çok az yağ ile kavrulur. Ateşten alınıp kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber konup karıştırılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...