MALZEMELER:
8 elma
1,5 su bardağı şeker (Yarısı
elmalar, yarısı krema için)
1 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım lt süt
1 avuç fındık (dövülmüş)
2 çay kaşığı tarçın
Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
Elmaların ortaları bütün iken
elma oyacağı ile çıkarılır, soyup yıkanır.
Yarım bardak su ve şekerin yarısı
elmalara konup kaynatılır. Suyu koyulaşınca elmalar kaselere alınır. Ortalarına
fındık, tarçın doldurulur.
Bakır bir tencereye 1 yumurta,
şekerin diğer yarısı, nişasta konup süt ile ezilir. Sütün tamamı ilave edilip
karıştırarak pişirilir.
Karıştırarak soğutulur. Vanilya
konur. Elmaların üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder