27 Şubat 2021 Cumartesi

KATMER

MALZEMELER:

1 su bardağı su

2 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un (4-5 bardak)

3 çorba kaşığı margarin (yumuşak)

YAPILIŞI:

Bir tencereye su ve tuz konur. Elenmiş 4-5 bardak un ile özlü bir hamur yapılır.

Üzeri nemli bezle örtülerek 10-15 dakika dinlendirilir.

16 parçaya ayrılır. Her parça unlanarak 12-13 cm çapında açılır.

Aralarına karıştırılarak beyazlatılmış yağ sürülür. 4 tanesi üst üste konur. (4 grup yapılır. En üstleri yağlanmaz.) üstleri örtülür.

İlk hazırlanan dört katlı hamur unlanarak açılabildiği kadar açılır. Oklavaya sarılıp, oklava çekilerek çıkarılır.

Bu rulo hamur tekrar dört parçaya ayrılır. Her parça 10-12 cm çapında açılır.

Diğer hamur grupları da aynı şekilde hazırlandıktan sonra toprak tava, teflon tava veya sac üzerinde pişirilir.

Pişirilen katmerler yağlanıp üst üste konur. Yumuşak olması için üzerleri örtülür.

NOT: Katmerlere pudra şeker serpilebilir. Arasına peynir, maydanoz, taze soğan konarak pişirilebilir. Arasına çiğ kıyma, soğan, yeşilbiber, maydanoz, domates karışımı konarak da pişirilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...