MALZEMELER:
1 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (4-5 bardak)
3 çorba kaşığı margarin (yumuşak)
YAPILIŞI:
Bir tencereye su ve tuz konur.
Elenmiş 4-5 bardak un ile özlü bir hamur yapılır.
Üzeri nemli bezle örtülerek 10-15
dakika dinlendirilir.
16 parçaya ayrılır. Her parça unlanarak
12-13 cm çapında açılır.
Aralarına karıştırılarak
beyazlatılmış yağ sürülür. 4 tanesi üst üste konur. (4 grup yapılır. En üstleri
yağlanmaz.) üstleri örtülür.
İlk hazırlanan dört katlı hamur
unlanarak açılabildiği kadar açılır. Oklavaya sarılıp, oklava çekilerek
çıkarılır.
Bu rulo hamur tekrar dört parçaya
ayrılır. Her parça 10-12 cm çapında açılır.
Diğer hamur grupları da aynı
şekilde hazırlandıktan sonra toprak tava, teflon tava veya sac üzerinde
pişirilir.
Pişirilen katmerler yağlanıp üst
üste konur. Yumuşak olması için üzerleri örtülür.
NOT:
Katmerlere
pudra şeker serpilebilir. Arasına peynir, maydanoz, taze soğan konarak
pişirilebilir. Arasına çiğ kıyma, soğan, yeşilbiber, maydanoz, domates karışımı
konarak da pişirilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder