27 Şubat 2021 Cumartesi

VİŞNELİ DONDURMA (Çilek, Kayısı, Şeftali)

MALZEMELER:

500 gr vişne

2 su bardağı şeker

3 yumurta akı

3 bardak su

YAPILIŞI:

Vişne yıkanıp ayıklanır. İyice ezilip kaşıkla bastırarak tel süzgeçten geçirilir.

Şeker ile yumurta akı ovulup vişne suyu ve su konup karıştırılır.

Buz kalıplarına boşaltılıp buzdolabının buzluğunda dondurulur. (Buzdolabı en soğukta çalıştırılmalı ve ara sıra karıştırılmalıdır.)

Kısa Bilgi: Çilek, kayısı, şeftali dondurmaları da aynı şekilde yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...