27 Şubat 2021 Cumartesi

AYVA REÇELİ

MALZEMELER:

1 kg ayva

5-6 su bardağı şeker

1 çay kaşığı limon tuzu

YAPILIŞI:

Ayva dilimlenip soyulur. Ortası çıkarılıp istenen biçimde doğranır. (portakal dilimi, kuşbaşı veya rende)

İki su bardağı su konup ayva yumuşayıncaya kadar iyice haşlanır. (Suyu süzülmez.)

Sonra şeker ve limon tuzu ilave edilip kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş kaynatılır.

NOT: Reçelin kıvamı şöyle olmalıdır: Bir çorba kaşığı reçel suyu tabağa konur. Biraz soğuyunca tabak sağa sola eğilir. Eğer çabuk akıyorsa reçel suludur, kaynatmaya devam edilir. Ayva reçelinin rengi pembe olması için yavaş yavaş kaynatmalıdır. Kıvamı oldu fakat rengi olmadıysa biraz su ilave ederek pişirme süresi uzatılmalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...