MALZEMELER:
1 kg ayva
5-6 su
bardağı şeker
1 çay kaşığı
limon tuzu
YAPILIŞI:
Ayva
dilimlenip soyulur. Ortası çıkarılıp istenen biçimde doğranır. (portakal
dilimi, kuşbaşı veya rende)
İki su
bardağı su konup ayva yumuşayıncaya kadar iyice haşlanır. (Suyu süzülmez.)
Sonra
şeker ve limon tuzu ilave edilip kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş kaynatılır.
NOT: Reçelin kıvamı şöyle olmalıdır: Bir
çorba kaşığı reçel suyu tabağa konur. Biraz soğuyunca tabak sağa sola eğilir.
Eğer çabuk akıyorsa reçel suludur, kaynatmaya devam edilir. Ayva reçelinin
rengi pembe olması için yavaş yavaş kaynatmalıdır. Kıvamı oldu fakat rengi
olmadıysa biraz su ilave ederek pişirme süresi uzatılmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder