MALZEMELER:
4 su bardağı un
250 gr. margarin (yumuşak)
5-6 çorba kaşığı rendelenmiş
kaşar
1 yumurta (akı hamura, sarısı
üzerine sürülecek)
1-2 kahve kaşığı kırmızıbiber
Tuz
YAPILIŞI:
Un elenir. Ortası açılıp; yağ,
tu, kaşar rendesi ve yumurta akı konup karıştırılır.
Etraftaki un ile yoğrulur. (Fazla
yoğurmayın hamur bozulur) Yaş bez altında 10 dakika kadar dinlendirilir.
Unlanıp merdane ile yarım cm
kalınlığında açılır. Küçük kalıplarla kesilir.
Tepsiye dizilip üzerine yumurta
sarısı sürülür ve kırmızıbiber serpilir.
Orta hararetli fırında pişirilir.
NOT:
Rende
kaşardan biraz ayırıp, bisküvilere yumurta sarısı sürüldükten sonra birer tutam
serpilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder