27 Şubat 2021 Cumartesi

LİMONLU DONDURMA (Portakal)

MALZEMELER:

2 su bardağı şeker

5 limon

3 yumurta akı

4 bardak su

YAPILIŞI:

Limonlar yıkanır, ince rendelenir. Limon kabukları şeker ve yumurta akı ile iyice ovulup limon suyu ve su konup karıştırılır.

Kaşık ile bastırarak tel süzgeçten geçirilir. Buz kalıplarına boşaltılıp buzdolabının buzluğunda dondurulur. Ara sıra karıştırılır.

NOT:

Buzdolabının en soğuk ayarı açılmalıdır.

Pastane dondurmaları özel dondurma makinasında (soğutucu ve karıştırıcı) yapıldığı için başarılıdır.

Portakal dondurması da aynı şekilde yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...