27 Şubat 2021 Cumartesi

PEYNİRLİ DİLBER BÖREĞİ

MALZEMELER:

5 su bardağı un (yarım bardağı açma payı ayrılacaktır.)

250 gr. margarin (yumuşak)

2 çay kaşığı tuz

3 çorba kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı sirke

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 bardaktan az su

Yarım kalıp beyaz peynir

Yarım demet maydanoz ve dereotu

1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek, akı peynire konacaktır.)

YAPILIŞI:

Un elenir, ortasına, yoğurt, sirke, zeytinyağı, tuz konup karıştırılır. Su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılıp iyice özleştirilir. Nemli bez altında 10-15 dakika dinlendirilir.

Hamur bütün olarak 25-30 cm çağında açılır. Ortasına yumuşak margarin bütün olarak konup bohça gibi kapatılır. Unlanıp merdane ile yalnız boyuna açılır. (35-40 cm)

Hamurun iki ucu ortaya getirilip tekrar, kitap gibi kapatılarak serin bir yerde ve üzeri örtülü olarak 15-20 dakika kadar dinlendirilir.

Hamur tekrar unlanıp yine yalnız boyuna açılır ve aynı şekilde katlanarak dinlendirilir. Bu işlem üç kere daha tekrarlanır.

Son olarak enine ve boyuna 3 mm inceliğinde açılıp 5X8 cm dikdörtgenlere kesilir. İçlerine peynir, maydanoz, dereotu ve yumurta akı karışımı konup bastırmadan kapatılır. Tepsiye dizilir.

Yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...