MALZEMELER:
6 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı un
18 yaprak jelatin
1 lt süt
3 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı iç fındık (çekilmiş)
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Bakır bir tencereye yumurta sarıları, şeker, un konur. Yavaş
yavaş süt ilave edilip karıştırarak pişirilir.
Yıkanmış jelatin konup eritilir. Soğumaması için kapak
kapatılır.
Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp kar haline
getirilir.
Sıcak kremadan 2-3 kepçe konup hızla karıştırılır. Sonra
kremanın hepsi konur. Çekilmiş fındık karıştırılır.
Hafif yağlanmış kalıba bu kremanın yarısı konup donmak üzere
buzdolabına konur.
Tencerede kalan kremaya elenmiş kakao karıştırılır. Kalıbın
üzeri kakaolu krema ile doldurulur ve buzdolabında tekrar dondurulur.
Kalıp ılık suya batırılıp servis tabağına ters çevrilir.
NOT: Çikolatalı krem jöle tek renkli de
yapılabilir. (Yalnız kakaolu olarak)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder