24 Şubat 2021 Çarşamba

ÇİKOLATALI KREM JÖLE

MALZEMELER:

6 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 çorba kaşığı un

18 yaprak jelatin

1 lt süt

3 çorba kaşığı kakao

Yarım su bardağı iç fındık (çekilmiş)

1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Bakır bir tencereye yumurta sarıları, şeker, un konur. Yavaş yavaş süt ilave edilip karıştırarak pişirilir.

Yıkanmış jelatin konup eritilir. Soğumaması için kapak kapatılır.

Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp kar haline getirilir.

Sıcak kremadan 2-3 kepçe konup hızla karıştırılır. Sonra kremanın hepsi konur. Çekilmiş fındık karıştırılır.

Hafif yağlanmış kalıba bu kremanın yarısı konup donmak üzere buzdolabına konur.

Tencerede kalan kremaya elenmiş kakao karıştırılır. Kalıbın üzeri kakaolu krema ile doldurulur ve buzdolabında tekrar dondurulur.

Kalıp ılık suya batırılıp servis tabağına ters çevrilir.

NOT:   Çikolatalı krem jöle tek renkli de yapılabilir. (Yalnız kakaolu olarak)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...