MALZEMELER:
1 su bardağı kırık bisküvi
125 gr. margarin (yumuşak)
Yarım su bardağı pudra şeker
2 yumurta sarısı
2 yumurta akı
2 su bardağı fazla suyu alınmış
meyve (sertler pişirilir)
3-4 çorba kaşığı dövülmüş fındık
veya ceviz
YAPILIŞI:
Bisküvi kırıntılarının yarısı bir
kaba yerleştirilir.
Yağ ile şeker karıştırarak krem
haline getirilir. Yumurta sarıları ilave edilir.
Yumurta akları çarpılıp kar
haline getirilir. Buna, yumurta sarıları karıştırılmış şekerli yağ, doğranmış
meyveler, dövülmüş fındık konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp yayılır.
Kalan bisküvi kırıkları üzerine
konup bastırılır. Bir gece veya 4-5 saat buzlukta bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder