27 Şubat 2021 Cumartesi

HOPPA PUDİNG (Fransız)

MALZEMELER:

1 su bardağı kırık bisküvi

125 gr. margarin (yumuşak)

Yarım su bardağı pudra şeker

2 yumurta sarısı

2 yumurta akı

2 su bardağı fazla suyu alınmış meyve (sertler pişirilir)

3-4 çorba kaşığı dövülmüş fındık veya ceviz

YAPILIŞI:

Bisküvi kırıntılarının yarısı bir kaba yerleştirilir.

Yağ ile şeker karıştırarak krem haline getirilir. Yumurta sarıları ilave edilir.

Yumurta akları çarpılıp kar haline getirilir. Buna, yumurta sarıları karıştırılmış şekerli yağ, doğranmış meyveler, dövülmüş fındık konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp yayılır.

Kalan bisküvi kırıkları üzerine konup bastırılır. Bir gece veya 4-5 saat buzlukta bekletilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...