MALZEMELER:
5 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik
şeker
1,5 su bardağı un
Yarım limon suyu
2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
Vanilya
YAPILIŞI:
Kalıp yağlanıp unlanır. Fırın
yakılır. Üzüm ayıklanıp yıkanır, kurulanır.
Bakır bir tencerede yumurtalar
ile şeker çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir. (Yumurta telini
kaldırdığınız zaman düşen damlalar bir an kaybolmamalıdır.)
Limon suyu, limon kabuğu rendesi,
vanilya konup 1-2 defa daha çarpılır.
Elenmiş un konup karıştırılır.
Üzümler ilave edilir. Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 35-40
dakika pişirilir.
NOT:
Fırının sıcaklığı orta olmalı,
sıcaklık alttan verilmelidir. Son dakikalar üzerinin kızarması için sıcaklık
üstten de verilebilir.
Fırının kapağı 25-30 dakika hiç
açılmamalıdır. (Kekin kabarması için.)
Kalıp, tepsi içinde ve fırının
üst taraflarına konmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder