24 Şubat 2021 Çarşamba

ÜZÜMLÜ KEK

MALZEMELER:

5 yumurta

1 su bardağından 2 parmak eksik şeker

1,5 su bardağı un

Yarım limon suyu

2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm

Vanilya

YAPILIŞI:

Kalıp yağlanıp unlanır. Fırın yakılır. Üzüm ayıklanıp yıkanır, kurulanır.

Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir. (Yumurta telini kaldırdığınız zaman düşen damlalar bir an kaybolmamalıdır.)

Limon suyu, limon kabuğu rendesi, vanilya konup 1-2 defa daha çarpılır.

Elenmiş un konup karıştırılır. Üzümler ilave edilir. Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 35-40 dakika pişirilir.

NOT:

Fırının sıcaklığı orta olmalı, sıcaklık alttan verilmelidir. Son dakikalar üzerinin kızarması için sıcaklık üstten de verilebilir.

Fırının kapağı 25-30 dakika hiç açılmamalıdır. (Kekin kabarması için.)

Kalıp, tepsi içinde ve fırının üst taraflarına konmalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...